Nou video del Travel Team

Bé, aquest ha de ser un blog actiu, dedicat a l'educació i per això hem de fer-lo rutllar no només en les tasques "guiades" que ens fa fer el "sinyò" professor de NTIC ("sinyò" la fico entre cometes perquè està mal escrit, no hi ha cap altra intenció, qui siga de Benicarló ho entendrà).
Un dels profits del les bitàcoles és la màxima de la llibertat de expressió. Qui em coneix sap que soc un gran defensor de les tecnologies, no dic noves perquè crec que ja no te cap sentit fer-ho, i també de la llibertat de expressió, però com va dir Shalman Rushdie: "En el catalogo de los derechos humanos no existe el derecho a no ser ofendido; si existiera, nadie podria decir o escribir una palabra."
Tot això ve al cas següent. Avui he sentit a les noticies, diguem noticies a la barbarie de informació que ens afusella, no entenc encara per què, a les hores de menjar, ja siga matí, migdia o vespre, un fet relacionat amb una tasca que ens ha avançat el professor a clase. Sí, sí, eixa que tot el mon fèia cares rares, la de fer un video i penjar-lo al YouTube.
Paso a relatar els fets, breument. Uns nois de Móstoles, data no rellevant, van fer un video rient-se'n d'un discapacitat, i el van penjar al YouTube. La noticia mateixa, ni ens és aliena, ni ens alarma en gran mesura; un fet escandalòs, però a la fi, pareix que hi han coses mes importants. Però a mi personalment m'han resultat escabrossos dos comentaris. Un per part del "sinyò" (i aquest sí és amb una altra intenció) de les noticies, què el mol agossarat ha volgut plantejar sí s'hauria de sancionar als de YouTube per no cribar els videos que es penjen a la seua web. L'altre comentari ha sigut, si cap, encara pitjor, ja que ha surtit de boca de un dels comensals de la meva taula: "La culpa es de los de YouTube por poner eso, que parece que no miren na" ¬¬ Ufff, la propera volta que el carter em porte una multa, la pagarà ell per portar-me-la. En part hi ha algo de raó en aquests comentaris, els dels videos no trien en un criteri mol coherent, al igual que els de les noticies. Unicament no deixen penjar videos amb contingut eròtic. Un altre Uffff. Però videos com l'execució de Sadam Hussein, no cal cribar-los; ni tan sols a les noticies. Això dona audiència.
Què estem ensenyant a la juventud de avui en dia? Li permetem mofar-se de les desgracies dels demés, li mostrem la crueltat de la vida sense dona-li valor a aquesta, i per altra banda li amaguem i prohibim homes/dones nues, sexe explicit i tot el relacionat amb l'erotisme. Tots sabem que alló que està prohibit ho és per la obligació a fer-ho. Una gran part de les visites dels internautes és a pàgines de contingut eròtic, ja siga de pagament o gratuites. El sexe com a tabú, meneja molta guita.

M'acollonen els comentaris tipus: "em d'educar als fills en el món de les noves tecnologies, perquè el que ens servia per educarnos a nosaltres, no val per a ells". Repeteixo, acollonat. Pare de una filla de 6 anys no vull arribar a creure'm que "Erase una vez el hombre, cuerpo humano o el espacio" no serveixen per a educar-la. Ni el monopoli, el Qui és qui, i tot un seguit de jocs de taula que em jugat tota la vida, perdó, la nostra vida.
Tampoc vull pensar, que qui avui en dia no sap el que és un blog, el flickr, el youtube, un ipod, o encara més, el que es resisteix a portar mòbil, a deixar de comprar vinils o llibres de paper, puga ser un analfabet.
Els futurs mestres hem d'aplicar aquestes tecnologies anant amb molta cura del què deixem d'aplicar. El món digital ens envolta, però anem en compte que tot el que funciona amb impulsos electrics requereix d'aquesta energia per a funcionar. Aleshores, no està gens malament ensenyar caligrafia i ortografia, encara que escribim amb l'ordinador i te correctors ortogràfics, ensenyar com es fa i d'on ve el paper per fer llibres; encara que també la magia de poder guardar milions i milions de "fulles" en un Pen drive del tamany d'un chicle. Sí, han de conviure les dos eines, les tecnologies digitals i les analògiques. De fet, no te sentit cap cosa digital sense les persones que la fan, que son analògiques.
En aquesta societat de canvis constants el que hem de intentar es despertar en els nens la curiositat per aprendre coses noves, però també que tinguen clar d'on provenen aquestes.
Jo ho tinc posat al messenger:
"La mala aplicació de les noves tecnologies atonta als nens".
Este missatge era per colocar un nou video del Travel Team, que aquest tipus de videos crec que son algo més educatius, i ens apropen a altres cultures i per tant a diferents formes de vore el món, però m'he liat. Us deixo el link i el mireu per favor, i podeu deixar comentaris si voleu. Click ací per vore el video

Comentaris

inma ha dit…
Jesus ja que has començat parlant valencià seguiré la teua línea, però això si, perdoneu per les faltes d’ortografia.
Jo estic d’acord en què no deixen penjar videos d´aquesta mena al Youtube ja que la llibertat d’expressió no és refereix a que qualsevol puga dir el primer que se li passa pel cap. Nosaltres vivim en una societat democràtica on prevaleixen uns drets que hem de fer-los respectar, així la llibertat d´expressió és probablement una de les millors coses que hem aconseguit a Espanya en les últimes dècades, però fer una mal ús d´aquesta es donar la raó a antics règims del nostre país. Com anava dient, per d´amunt de la opinió de qualsevol persona hi ha uns drets humans reconeguts per tots nosaltres, i per a mi aquest tipus de vídeo no respecta cap d’aquestos drets.
És una llàstima que persones tan joves gasten el seu temps en fer aquesta mena de tonteries, però no veig gens just que es culpe a les noves tecnologies (i jo sí que dic noves), de totes les malalties que pateix la nostra societat. Es per això, que nosaltres com a futurs docents hem de guiar els nens per a que sàpiguen fer un bon ús d’elles. Què penseu que aquestos indesitjables no haurien fet el mateix si no existiren les noves tecnologies? Jo estic convençuda de que haurien fet exactament el mateix, la diferència és que no ens hauríem adonat.
D’una altra banda, estic d’acord amb tu en que no només hem de fer servir la tecnologia per educar als nostres fills, però és un fet que aquesta existeix ,i cada volta té més importància a la nostra vida, i per això (i ací no et done la raó) les persones que no les coneguen i utilitzen, sí que seran unes analfabetes, això sí analfabetes tecnològiques.

Entrades populars