¿El Futuro? Aulas autosuficientes



No es una novetat, però, a la comarca de la Serra d'arcs, concretament al poble d'Arinyo, va arribar fa uns anys la tecnologia en el àmbit educatiu. Les aules autosuficients. Ho veiem ara, i ens pareix estrany, encar que ja porten uns anys. Per favor, mireu que en aquest link hi ha informació de quan és aquest projecte Arinyo link.


La veritat que és una ferramenta prou encisadora per als xiquets i farà que'ls mestres comencem a involucrar-nos amb el canvi que al final el produirà en totes les escoles.


Em sembla curiós el comentari que fa el mestre dient que "ja no es necessari per a mestres i alumnes sortir del aula per a trobar la informació que necesiten". Crec que a Celestin Freinet no li faria molta gracia veure als nens tot el dia apoltronats al Tablet-pc. Promou això entre els xiquets la relació amb la natura, amb el seu entorn, amb la resta de la societat? Jo crec que fomenta una mica el sedentarisme, el tenir-ho tot a prop i no haver de menejar-nos per coneixer les coses. Sí, també el autoaprenentatge. La veritat que em fa una mica de envetja no haver-ho tingut jo a la meua escola.


Es molt bo per a fer desapareixer la clase magistral, encara que crec que en CALIGRAFIA es perd una mica de qualitat. I un altre inconvenient que te es la velocitat amb que canvia tot en el mon de l'informàtica. Pot surtir cara la broma, menys que un llibre de text, però cara. La tasca del mestre serà prou important, no només per actuar com a guia, sino perquè haura de fer-los crítics sobre la informació que troben, i que sapiguen triar la que els val de la que no.
En definitiva, una bona iniciativa per part de la societat rural, que veu com es vuiden els seus pobles, per tal de educar als seus nens amb els mitjos més actuals de que es pot disposar.

PD: Us heu fixat que utilitzen windows? Què hi ha del software lliure?

* Ans posava ortografia, ha sigut un error per la quantitat d'hores sense dormir.

Comentaris

luí ha dit…
Molt interesant, el unic problema es que als nuclis rurals no hi queden xiquets
Malhauradament he pogut veure el tancament de un escola rural per falta de gent
i et pots ben creure que no hi ha cosa mes trista pero saps que? quasi vaig a explicar-ho en un altre lloc
Anim i continua amb el teu blog
besets
luí ha dit…
....ya podias actualizar esto, ostia!
o me chivo al ermano pedro !!hahah

Entrades populars